TOP 5 jucători de urmărit la FIBA 3×3 World Cup U23

Campinatele Mondiale pentru tinerii de sub 23 de ani sunt pe cale să înceapă, iar cei mai buni jucători din lume sunt pregătiți de ultimul turneu 3×3 major din an. Într-un loc special, la Circul Metropolitan București, gazda Europeanului din 2018, 27 de naționalități își vor disputa supremația. Vor fi 20 de echipe atât la masculin cât și la feminin, dar cu jucători care au și făcut pasul spre circuitele de seniori. Spectacolul este garantat, sportivii sunt tineri, cu dorința de performanță și cu „inconștiența vârstei”, iar asta poate genera doar momente de neuitat. Iar între cei mai buni dintre cei buni, se remarcă și câteva nume deasupra tuturor.

1. Leon Fertig

Cu deja 3 turnee jucate în septembrie, neamțul vine la București la turație maximă. Participant și la World Tour, cel mai înalt eșalon al baschetului 3×3, Leon Fertig este un jucător de urmărit. A câștigat două etape din cele șase ale circuitul Nations League, și va fi la primul lui eveniment major alături de naționala Germaniei.

2. Adrian Bogucki

Uriașul Bogucki se întoarce în România în cursa pentru un alt titlu. Nu avem cele mai plăcute amintiri cu el, Polonia fiind echipa care a învins România în finala Nations League de anul trecut. Iar anul acesta, Bogucki a obținut și calificarea la Campionatul European pe tărâm românesc. În luna septembrie și-a făcut debutul în World Tour, unde echipa sa a terminat pe locul al zecelea la două etape.

3. Eimantas Zilius

Pentru a două oară în România anul acesta după turneul de la Constanța, Zilius caută o evoluție mai bună, fiind și ultimul său turneu la categoria U23. Lituania, o forță a baschetului 3×3 va fi mereu o echipă care va ținti sus. Va fi primul turneu major pentru Zilius, jucător care a mai câștigat etape din Nations League în România.

4. Alexandru Coconea

Un stâlp în naționala României atât la U23, cât și la seniori, Alexandru Coconea se află și el la ultimul turneu U23 din carieră. El a participat și la Campionatul Mondial U23 din 2019, când alături de conaționalii săi a reușit o victorie impresionată împotriva Statelor Unite. Anul trecut a jucat finala în circuitul Nations League, iar anul acesta a fost la un punct de calificarea în semifinale. Căpitanul României este determinat să iasă din categoria U23 cu o performanță de neuitat.

5. Tomer Assayag

Un jucător israelian spectaculos, dintr-o țară care în mod constant are mulți fani la turneele din România. Assayag a fost și la etapele Nations League din august în România, dar și la turneul final din Constanța, acolo unde a terminat pe locul doi. A participat și la finală Nations League de anul trecut de la Palatul Parlamentului, când Israel a terminat pe locul 5.

FIBA 3×3 World Cup este organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Capitalei, Direcției Cultură, Învățământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, SMURD și Aeroporturi București. Evenimentul este susținut de către: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Regina Maria, Red Bull, OHMA, Brenntag. Parteneri media: Kiss FM, Prima TV. Partener global al evenimentului: Wilson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *