România, în top 8 la FIBA 3×3 NL Final

Naționala de baschet 3×3 a României s-a calificat în sferturile de finală la turneul final al Ligii Națiunilor, care a avut loc la Constanța. Tricolorii au cedat în partida decisivă pentru calificarea în semifinale în fața Israelului, după un meci dramatic încheiat în prelungiri, scor 21-20.

Naționalele sub 23 de ani s-au duelat timp de trei zile la Constanța într-un adevărat test pentru Campionatele Mondiale care au loc între 5 și 9 octombrie la București.

Naționala masculină a României a reușit să obțină calificarea în sferturi, după o victorie concludentă cu Mongolia, 21-11. În primul meci al grupei România a cedat la limită cu Japonia, după un adevărat thriller încheiat în prelungiri cu o aruncare de două puncte care le-a adus victoria niponilor, 18-16. În cel de-al treilea meci al grupei, Japonia a învins Mongolia și astfel, împreună cu România, au avansat în sferturile de finală.

Naționala feminină a României a avut o grupă imposibilă, cu Statele Unite și Franța. După ce a cedat categoric în fața americancelor, 20-10, tinerele jucătoare din România au reușit un meci excelent în fața echipei din Hexagon, cedând la doar două puncte, 15-13 scor final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *