La turneu participă 20 de echipe în competiția masculin, respectiv 20 în competiția feminină. Cele 20 de echipe din fiecare categorie vor fi împărțite în patru grupe a câte cinci echipe, astfel fiecare dintre echipe va juca patru meciuri în faza grupelor.

Din fiecare grupă, primele două echipe se califică în sferturile de finală ale competiției, fază urmată apoi de semifinale, și finale. Pe lângă finala mare se va juca și meciul pentru locul al treilea, pentru a desemna echipa care obține medaliile de bronz.

Cu excepția meciului pentru locul trei nu se vor mai disputa alte meciuri de clasament. Echipele vor fi ierarhizate de la locul 5 la locul 20 pe fiecare categorie în parte în funcție de rezultatele obținute și de criteriile de departajare din baschetul 3×3.

Echipele vor fi distribuite în grupe în funcție de locul ocupat în clasamentul FIBA 3×3 Federation Ranking (clasamentul pe națiuni), capii de serie în fiecare grupă urmând a fi primele patru echipe în clasamentul mondial care sunt prezente la competiție.

MASCULIN

Grupa AGrupa BGrupa CGrupa D
MongoliaLituaniaFranțaIsrael
ChinaJaponiaPoloniaGermania
LetoniaRomâniaOlandaSerbia
SlovaciaEgiptUcrainaQatar
ChileTaipeiBraziliaKazakhstan

FEMININ

Grupa AGrupa BGrupa CGrupa D
FranțaChinaMongoliaGermania
RomâniaLituaniaJaponiaOlanda
EgiptPoloniaSUAUngaria
UcrainaIsraelRep. DominicanăAustria
ChileTaipeiUzbekistanSri Lanka