TOP 5 jucătoare de urmărit la FIBA 3×3 World Cup U23

Campinatele Mondiale pentru tinerii de sub 23 de ani sunt pe cale să înceapă, iar cei mai buni jucători din lume sunt pregătiți de ultimul turneu 3×3 major din an. Într-un loc special, la Circul Metropolitan București, gazda Europeanului din 2018, 27 de naționalități își vor disputa supremația. Vor fi 20 de echipe atât la masculin cât și la feminin, dar cu jucători care au și făcut pasul spre circuitele de seniori. Spectacolul este garantat, sportivii sunt tineri, cu dorința de performanță și cu „inconștiența vârstei”, iar asta poate genera doar momente de neuitat. Iar între cei mai buni dintre cei buni, se remarcă și câteva nume deasupra tuturor.

1. Camille Droguet

Este ultimul an, ultimul turneu în care va juca pentru naționala U23 a Franței, după ce a câștigat aproape tot ce se putea, lipsindu-i acest mondial. A venit la Constanța în Septembrie, unde s-a impus în finala circuitului FIBA 3×3 Nations League U23, a terminat pe locul al doilea cu Franța U24 la Montreal, ultima etapă din circuitul feminin de senioare. În clasamentul individual oficial FIBA 3×3 U23, ea este pe prima poziție.

2. Noortje Driessen

Jucătoarea din Țările de Jos a participat la acest mondial și la ultima ediție, cea din 2019, când naționala sa a terminat pe locul al cincilea. De anul trecut joacă și în circuitul senioarelor, Women’s Series, unde a jucat și o finală la Constanța, vara trecută. Finala Nations League de anul trecut de la Palatul Parlamentului a terminat-o pe locul al doilea. Cel mai notabil rezultat este chiar de la ultimul turneu jucat, argint la Campionatul European din acest an.

3. Egle Zabotkaite

Lituaniana a avut o evoluție dezamăgitoare la ultima călătorie în România, chiar de curând în Constanța, când a terminat turneul Nations League U23 pe locul 10 și finala circuitului feminin de senioare pe locul 7. Însă, Zabotkaite a jucat finale în circuitul de senioare, și a jucat și sferturi de finală la Campionatul European de anul trecut. Acum, la mondial va fi în căutarea revanșei după meciurile nu foarte reușite din Constanța.

4. Teodora Manea

Teodora Manea este cea mai bine clasată jucătoare din România din clasamentul individual FIBA3x3 U23. Va fi ultimul ei turneu la categoria U23, dar ea deja a făcut pasul la senioare la turnee importante. Finala circuitul feminin de la Constanța, unde România a pierdut în sferturile de finală, unde Manea a fost a doua cea mai bună marcatoare a României. A reprezentat țara noastră și la Campionatul European din acest an iar acum este pregătită pentru ultima provocare din an, dar și cea mai mare, Campionatul Mondial U23.

5. Kun Huang

Huang, colega lui Luo are de asemenea doar 20 de ani, iar cele două au jucat împreună tot sezonul. Atât în finală Nations League din Constanța, cât și în etapa din Mongolia din circuitul de senioare, cea câștigată. Ea a participat alături de națională să și la Cupa Asiei din 2022, câștigată de China.

FIBA 3×3 World Cup este organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Capitalei, Direcției Cultură, Învățământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, SMURD și Aeroporturi București. Evenimentul este susținut de către: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, Regina Maria, Red Bull, OHMA, Brenntag. Parteneri media: Kiss FM, Prima TV. Partener global al evenimentului: Wilson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *